Elverumregionens Næringsutvikling
Skramstad 2_v2
Rena Byggsystem
Siden etableringen i 2009 har Rena Byggsystem utviklet seg til å bli en av hjørnestensbedriftene i Åmot kommune. Bedriften produserer i hovedsak kortreiste, norske hytter, som har fått navnet Østerdalshytta, men driver også med hus og garasjeanlegg. 

Med en stadig forbedret samferdselsåre inn til hovedstaden, merker Rena Byggsystem en økt etterspørsel fra potensielle hyttekjøpere fra områdene rundt Oslo og på Østlandet. Det er blitt attraktivt å ha hytte i Åmot på tilsvarende måte som på Sjusjøen, Hafjell og i Trysil. Det har gitt rom for nye satsinger. I 2017 etablerer Rena Byggsystem et helt nytt hyttefelt på Osensjøen og i Digeråsen, hvor beboerne kan nyte godt av blant annet en egen strand og skiløyper rett utenfor hytteveggen. Området er også en kontrast til de mer etablerte hytteområdene i Trysil og Hafjell.

– Du kan godt si at vi er annerledes enn hyttefeltene på den måten at i Åmot selger vi også ro og sjelefred, sier Knut Halvorsen, daglig leder av Rena Byggsystem.

Tross i både positive og negative resultater, står bedriften nå overfor sitt mest spennende år hittil. Tidligere har bedriften satt opp om lag 80 hytter i regionen, hvor ingen er helt like, de har en katalog med 17 modeller, men tilpasser alltid etter kundenes ønsker og behov. Nøkkelen til Rena Byggsystems suksess, er i følge daglig leder, å kombinere lokal kunnskap med lokale byggevarer, - det har vært med å skape flere arbeidsplasser i regionen. 

– Alt fra prosjektering til de siste oppgavene før huset står nøkkelferdig, er gjort av lokale fra Åmot. Vi produserer alt tørt i egne lokaler og frakter det selv ut til kundene. Vi gjør det på gamlemåten, og om vi kun hadde drevet for profitt, burde vi ha gjort det annerledes. Samtidig ser vi at det er mange som setter pris på håndverket og å se at pengene går tilbake til kommunen de har hytte i.

Om vi kun hadde drevet for profitt, burde vi ha gjort ting annerledes
Knut Halvorsen, daglig leder i Rena Byggsystem
_D6A7246 copy

_D6A7272 1 copy
– Du kan godt si at vi er annerledes enn hyttefeltene på den måten at i Åmot selger vi også ro og sjelefred, sier Knut Halvorsen, daglig leder av Rena Byggsystem.

Tre kjappe med Knut Halvorsen, daglig leder i Rena Byggsystem 

Hvem er kundene deres?

De fleste kundene kommer fra et par timers omkrets herfra og fra området fra Oslo til Jessheim. Men vi har også mange hjemvendte Åmotinger og noen langveisfarende helt ned til Skien. 

Hvordan møter dere konkurranse fra utbyggere som bruker billig arbeidskraft?

Vi kan ikke konkurrere med de som driver mest  effektivt for egen profitt, men om man er opptatt av kvalitet og god oppfølging fra en lokal aktør, så er vi like gode som andre. Ikke minst går pengene tilbake til kommunen som for mange hytteeiere blir deres hjemstedskommune nummer to. Vi har et godt rykte blant våre kunder.

Hva er deres ambisjoner for fremtiden?

Vi bygger sten for sten og ønsker i første omgang å lykkes med de nye feltene på Osensjøen og i Digeråsen. Det viktigste for oss er at vi klarer å levere tjenester som folk er fornøyd med, og at vi har et godt rykte her på Hedmarken.

Fakta om Rena Byggsystem

- Etablert i 2009 av Gustav Figenschou, Wiggo Rønningen, Tom Rødsbakken og Knut Halvorsen.

- Selskapet bygger solide veggelementer til hus,hytter og garasjer som leveres delferdige eller nøkkelferdige.

- Produserer i tørre og sunne miljøer tilvirket av råmaterialer fra nærområdet.

-Har etablert 80 hytter til nå og er i ferd med å iverksette 20 nye hytter i Digeråsen i 2017.
 
Les mer ved å klikke på boksen under :
renabyggsystem.no