Elverumregionens Næringsutvikling
Tove
Ny daglig leder i ERNU
Hun har bodd i Bodø, Oslo, Emiratene og Sør Sudan, men det er ved Vesletjernet i Elverum at ERNU's nye daglige leder føler seg hjemme.

Selv om hun har jobbet en tid i Oslo, har huset ved Vesletjernet vært Tones hytte. Flere ganger har hun tenkt på å selge og flytte, men siden hun kom hit som 15-åring, har hjertet hennes alltid vært i Elverum.

I løpet av sine snart 50 år, har hun vært med på å bygge opp idrettsarrangementet Birken fra 0 til 26.000 deltakere, hun har ledet Lillehammer Olympiapark og nylig gikk hun fra stillingen som avdelingsleder i HRG Events & Meetings management i Norge. Etter noen år fant hun ut at det er i Elverum hun vil bo. Det er noe med nærheten til naturen og menneskene som bor her, å være her gir henne friheten til å være seg selv og overskuddet til å tenke de store tankene.

Stillingen som daglig leder i ERNU synes hun er svært spennende, og spesielt engasjert er hun i hvordan den nye infrastrukturen på innlandet vil kunne utvikle regionen.

– Med riksveg 3 får vi en ny inn-og -utfartsåre, det vil gjøre oss enda mer attraktiv for bosettinger og nyetableringer. Veien inn til hovedstaden blir kortere og det samme blir den til utlandet via Gardermoen. Å bo her blir mer og mer sentralt.

En forbedret infrastruktur åpner også for at det kommer flere tilreisende som er nysgjerrige på regionen. Lien tror at vi må vise frem den iboende stå-på-viljen og hva vi har som er unikt og ekte.

Gründeren er på mange måter blitt den nye helten. Folk som tør å prøve der andre snur. Jeg merker at det er blitt flere av dem her nå og jeg synes at dette er en fin tendens som vi bør fortsette å dyrke og synliggjøre.

Gründeren er på mange måter blitt den nye helten. Folk som tør å prøve der andre snur.
Tone Lien

For å få vite mer om regionens næringsattraktivitet, tror Lien at man må snakke godt med de som har valgt å etablere seg her allerede. Hun er overbevist om at kombinasjonen av lavere bokostnader, færre køer og kortere vei fra A til B, er ting som mange flere verdsetter. Næringslivet ser også at vi har mer stabil arbeidskraft her i området.


Vi må fremheve det vi har som er spesielt, vi må snakke sammen og fortsette å utvikle oss. Storbyene omfavner mange av de verdiene vi ser hver eneste dag. Tenk bare på hvor populært det er blitt med parsellhager, her slipper du å stå på venteliste for å kunne dyrke dine egne grønnsaker. Her går vi bare ut og plukker dem fra vår egen hage. Her er det enklere å leve et godt liv mer i pakt med naturen.