Elverumregionens Næringsutvikling
vi-er-ravaren-portrett
Historier
Tradisjonsbærere og nyskapingskrefter – vi har mange fantastiske prosjekter å fortelle om fra regionen vår. Her er et lite knippe:
Ny daglig leder i ERNU

Ny daglig leder i ERNU

Hun har bodd i Bodø, Oslo, Emiratene og Sør Sudan, men det er ved Vesletjernet i Elverum at ERNU's nye daglige leder føler seg hjemme.
Eon Reality Norway – høyteknologi i innlandet

Eon Reality Norway – høyteknologi i innlandet

I hjertet av Hamar sentrum, etablerer det internasjonale programvareselskapet Eon Reality det som er innlandets største teknologisatsing noensinne. Selskapet består blant annet av en utdanningsdel, en produksjonsdel og en egen salgsavdeling, -i tillegg har Eon etablert et showroom og en avdeling, på Terningen Arena i Elverum.
Rena Byggsystem

Rena Byggsystem står bak den kjente Østerdalshytta

Siden etableringen i 2009 har Rena Byggsystem utviklet seg til å bli en av hjørnestensbedriftene i Åmot kommune. Bedriften produserer i hovedsak kortreiste, norske hytter, som har fått navnet Østerdalshytta, men driver også med hus og garasjeanlegg. 
Kirken har satt Våler på kartet

Kirken har satt Våler på kartet

Siden 1805 har Våler Kirke vært en bauta i lokalsamfunnet i Våler. Kirken var en viktig møteplass i bygda og et sted for å markere de store anledningene i livet. Da kirken brant ned 29. mai 2009, begynte arbeidet med å redefinere hva kirken skulle være i vår tidsalder og hvordan dette skulle gjenspeiles i byggets arkitektur.
Terningen Nettverk

Terningen Nettverk

Det begynte som en idè allerede i år 2009. Hvordan kunne man forene akademia, offentlig virksomhet, privat virksomhet og det frivillige til et løft for en felles overbyggende folkehelseprofil?
Moelven i Våler

Moelven i Våler

I Våler har det vært drevet sagbruk i snart 100 år. De produserer trelast av kortreist og bærekraftig kvalitetstømmer.
Ydalir - Framtidens bydel i Elverum

Ydalir - Framtidens bydel i Elverum

Boattraktivitet er et av de viktigste kriteriene for å tiltrekke nye beboere til en kommune ifølge Telemarksforsking. For beboerne handler attraktivitet om sentral beliggenhet, gode velferdstilbud og et godt bomiljø.

Alt dette vil Elverums mest nyskapende boligprosjekt Ydalir tilby, men i tillegg vil skogkommunens nye satsing også ha en miljøvennlig profil som er i forkant av noen andre i dette landet.
Ny profil og identitet

Ny profil og identitet

Elverumregionens Næringsutvikling er i disse dager ute med en ny profil og identitet. Målet er å løfte regionen innen næring og utvikling. Prosessen har vært i samarbeid med byrået ANTI, som har etablert seg i Hamar det siste året. ANTI har også kontorer i Oslo, Bergen og Minneapolis.