Elverumregionens Næringsutvikling
_D6A7150 copy
VALMSNES GÅRD

VALMSNES GÅRD

Valmsnes gård ligger som en perle ved Osensjøen i Østerdalen. Gården ble i tidligere tider omtalt som Vesterkjærnet. Kirkebøker viser at det har vært fastboende på Valmsnes siden tidlig på 1700 tallet. Skogbruk og fløting av tømmer var en viktig næringskilde for de som bodde på gården. Og tilgangen til Osensjøen ga muligheter for fiske og ferdsel via sjøveien. I mange år huset gården damvokteren som hadde ansvar for tilsyn og drift av Osenreguleringen.
_D6A7208 copy

På gården bor Julie (33) og Jonas (33), sammen med deres to små barn Sebastian og Ole Jakob. Siden 2011 har paret drevet med utleie, selskap og cateringsvirksomhet fra gårdens gjestehus, som er et stort laftet tømmerhus på 250 kvm.

Der er det plass til 24 overnattingsgjester og det kan dekkes opp til 30 gjester. Jonas er utdannet kokk med læretid fra Statholdergaarden i Oslo og skreddersyr menyer etter kundes ønske.

I 2014 kom de første telemarkskyrne til gården. Et lite gårdsysteri kom etter hvert på plass og det videreforedles i dag rundt 2 tonn pultost, i tillegg til smør, rømme,surost og skjørost. Osten selges til dagligvare, på markeder og fra gårdens lille gårdsbutikk i sommersesongen.

I tillegg til osteproduksjon og selskaper driver Jonas og Julie kjøttproduksjon i mindre skala, der kjøtt av utegris og storfe selges til privatpersoner og lokale restauranter.

_D6A7170 copy